Stockholm Pride 2014

Publicerad - fredag, 13 juni 2014

Stockholm Pride 2014

Den 2 augusti är det dags för ett nytt Stockholm Pride Parad. Som tidigare år deltar Kriminalvården i Stockholm Pride Parad. Paraden avgår från Mariatorget över Slussen för att sen slingra sig via Skeppsbron – Kungsträdgårdsgatan – Hamngatan – Sergels Torg – Sveavägen – Kungsgatan – Stureplan – Sturegatan för att komma i mål vid Östermalms IP.

Alla är välkomna att delta i paraden och representera Kriminalvården. De som vill kan bära tjänstedräkt. Du behöver inte identifiera dig som hbtq-person för att delta. Att delta i paraden är ett bra tillfälle att visa var vi inom Kriminalvården står i frågor om likabehandling, alla människors lika värde, rättigheter och möjligheter.

Det är mycket roligt och givande att gå med i paraden, det är en folkfest med mycket kärlek. Förra året, 2013, var vi närmare 130 personer som deltog i Kriminalvårdens ekipage. Slår vi det i år?

Nytt för i år är att Kriminalvårdens ekipage kommer att ha ett lastbilsflak med musik.

Paraden avgår den 2 augusti klockan 13.00 från Mariatorget. Paraden tar ca 2 timmar att gå. Du som vill gå med i paraden i Kriminalvårdens ekipage kan bara ansluta dig vid Mariatorget.

Som förra året bjuder Kriminalvården anställda på fika/brunch före avgång. Fikat/brunchen är kl. 11.00 på Mariatorget. För att delta i fikat/brunchen måste man anmäla sig i förväg. Senast torsdagen den 24 juli måste man ha anmält sig på kontakt@kvhbtq.se. Som värd för fikat/brunchen står Kriminalvårdens HBTQ-förening, (KVHBTQ).

Happy Pride!

Stockholm Pride 2013